Welkom bij Cholesterol is niet schadelijk

Cholesterol is niet schadelijk

€ 12,75

Beschikbaarheid: In voorraad

Volgens de heersende opvatting is cholesterol een schadelijke stof. Maar de vraagt dringt zich op: is dit gebaseerd op echte wetenschap of slechts een dogmatische misvatting?
Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, en krijg elke maandag nieuws & quotes die te maken hebben met uw gezondheid. Ontvang direct 2 gratis e-boeken van dr. Lenkei: "Gezonde Kinderen" en "Schoonheid en Collageen".

 
Anders bestellen?

Bestelt u liever per e-mail? Email ons uw gegevens op bestelling@lenkei.nl

Bestelt u liever telefonisch? Belt u dan tijdens kantooruren 079-3633092

Volgens de heersende opvatting is cholesterol een schadelijke stof. Maar de vraagt dringt zich op: is dit gebaseerd op echte wetenschap of slechts een dogmatische misvatting?

De afgelopen tientallen jaren zijn wij met zijn allen bang gemaakt voor Cholesterol en de grote gevaren die deze levensbedreigende stof met zich mee zou brengen voor ons hart en onze bloedvaten. Continue worden wij via alle vormen van informatievoorziening gewaarschuwd. De voedingsindustrie, die op de cholesterolangst inspeelt met haar producten zoals margarines, storten met hun talrijke reclames dezelfde boodschap continue over ons uit. En ook farmaceuten varen er wel bij; zij hebben met hun cholesterolverlagers een enorme markt kunnen creëren. Alleen al in Nederland nemen 1,5 miljoen mensen dagelijks cholesterol verlagende medicijnen.

Maar klopt dit verhaal nu wel? Wat is de wetenschap hierachter? Welke biochemische theorie ligt hieraan ten grondslag en houdt deze wel stand tegenover de werkelijke feiten? Is cholesterol niet juist zeer essentieel voor ons lichaam? Worden de geslachtshormonen niet uit cholesterol gemaakt? Is het ook niet de basis van Vitamine D? Bestaan onze hersenen niet voor een groot deel uit cholesterol? Waarom maakt ons lichaam zelf cholesterol aan? Is dit soms omdat het in elk celmembraan voorkomt? Is cholesterol wel de echte oorzaak van aderverkalking? Waarom slaat cholesterol niet neer in de aders en haarvaten waar het bloed langzaam stroomt en wel in de slagaders waar zeer snelle stroming is? Zijn cholesterolverlagers zoals statines wel echt nodig? Doen deze medicijnen wat ze beloven? En hebben ze geen ongewenste (bij-) werkingen? Wat bepaalt eigenlijk echt de gezondheid van onze bloedvaten?

Dr. Gábor Lenkei is op zoek gegaan naar de antwoorden op al deze en nog andere vragen en heeft de waarheid over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen in een nieuw boek blootgelegd.

ISBN: 978-90-817388-1-1

Klantbeoordelingen

Ons lichaam produceert een aanzienlijke hoeveelheid cholesterol omdat het dat broodnodig heeft. Voor het lichaam is cholesterol net zo belangrijk en noodzakelijk als water en zuurstof. Water en zuurstof kan het lichaam enkel uit de buitenwereld opnemen. Recensie door Lijf en Gezondheid
Waardering
Het opnemen van de nodige hoeveelheid cholesterol heeft het lichaam echter niet aan het toeval overgelaten. Die stof kan het zelf produceren. Ons lichaam kan geen minuut zonder cholesterol, zoals het ook geen minuut zonder zuurstof kan. Het is dus onverantwoord om over cholesterol te praten alsof het een schadelijke, nutteloze stof zou zijn die we moeten vermijden.

Waarom is cholesterol noodzakelijk?
Cholesterol is een basisstof van levensbelang. Ons lichaam gebruikt het voor allerlei doeleinden.

– Om vitamine D te produceren
– Om vrouwelijke en mannelijke geslachtshormonen te produceren.
– Als basismateriaal voor het zogenaamde stresshormoon.
– Als bouwstof voor ons zenuwstelsel en onze hersenen.
– Om celmembranen op te bouwen

En ik zou nog veel meer kunnen opsommen.

Is cholesterol dan ook niet schadelijk?
Ik wil benadrukken dat de volgende zin uit het officiële handboek farmacologie van de universiteit komt:
“Ondanks bijzonder intensieve studies en talrijke theorieën kennen we de essentie van de ontwikkeling en de precieze pathomechanismen van aderverkalking nog niet.”

Ja, aderverkalking bestaat wel degelijk.
Ja, in de verkalkte bloedvaten kan men wel degelijk een grotere hoeveelheid cholesterol aantonen. Men moet alleen nog kunnen verklaren waarom de cholesterol in de slagaders neerslaat.
En waarom aderverkalking bij iedereen kan voorkomen, ongeacht de cholesterolwaarde in het bloed. Het belangrijkste feit waar men geen rekening mee gehouden heeft, is het volgende:
De beschadiging van het bloedvat gaat in elk geval vooraf aan het neerslaan van de cholesterol!!!

Eerst beschadigingen en dan pas cholesterol
De stevigheid en flexibiliteit van onze bloedvaten staat in verhouding tot de hoeveelheid en de kwaliteit van het collageen (eiwitsoort die sterke collageendraden vormen) dat erin zit. Het collageennetwerk zit verweven in de wanden van de bloedvaten. Als er niet genoeg collageen is, of als de kwaliteit ervan niet goed genoeg is, dan zullen de slagaders de ongelooflijk grote druk niet lang verdragen en zullen ze vroeg of laat beschadigd raken.
De barstjes ontstaan vooral op de plaatsen waar slagaders aan de grootste druk worden blootgesteld. Zoals bijvoorbeeld in de kransslagaders.

Dat is dus de ontbrekende schakel.
Cholesterol wordt gesmeerd als pleister op de wonde.
Als ons lichaam niet genoeg vitamine C krijgt, dan zal er minder collageen aanwezig zijn en zal het collageen ook van minder goede kwaliteit zijn.

Mijn theorie:
Cholesterol is een stof die “gesmeerd” kan worden. Het kan de barstjes opvullen, gladstrijken. Zo komt de cholesterol in de barstjes terecht. Het probeert de fout te verhelpen.
Dat is natuurlijk enkel een noodoplossing, want de echte remedie zou zijn dat er meer en beter collageen voorhanden zou zijn. Maar het is beter dan niets.

http://www.lijfengezondheid.nl/cholesterol-is-niet-schadelijk/
(Geplaatst op 28-10-2014)
Top boek Recensie door Hein
Waardering
Ik vond het een nuttig boek. (Geplaatst op 01-08-2014)

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer

Verzending door

Verzending via TNT

Verzending via Selektvracht

Online betalen met:

Lenkei boeken betaalmethode

Voorwaarden:

Verzendkosten:
€1,95

Levertijd:
NL: Voor 16:00 besteld,
morgen in huis.

BE: boeken gaan met de gewone post. De meeste boeken arriveren binnen enkele dagen, maar onze ervaring is dat het soms (helaas) tot 13 dagen kan duren met de Belgische post.